Ma 2022. 6. 27, hétfő, László napja van.
Holnap Levente, Irén napja lesz.

CFR Technika

A CFR Technika, a "Célzott Frekvenciájú Relaxációs Technika" meghatározás rövidítése. Ez a név jobban lefedi azt a törekvést, hogy az agy hangolásához, mindig a szükséges, tökéletes zenei "A" hangot igyekszünk megtalálni és felkínálni.

Hogyan lehetséges ez?

A bonyolultsága ellenére is, az agy működéséből eredendően egyszerű módon.

"A módszer lényege, hogy a különböző frekvenciájú jelek, azaz az információ, a fényre van ráültetve. A beviteli út, pedig adott. A szem és a látópálya anatómiailag az agy kihelyezett részének tekinthető. A bevitt információ jelentősebb veszteség nélkül ér célba, a központi idegrendszerbe. A fény és vele együtt az információ útja tehát: a szem, a látóideg, a látókéreg, majd onnan szétszóródva az agy többi része.

A hangokkal bevitt jelek esetében hasonló a helyzet, csak az anatómiai pályák különbözőek. Ezeket az agy villámgyorsan képes kiértékelni és beépíteni.

A fény-hang stimulációra bekövetkező kedvező változások hátterében feltehetően komplex mechanizmus áll, amely többek között magába foglalja a következő idegsejt-szintű változásokat:

  • Az idegsejtek számának növekedése az újra szaporodásra serkentett őssejtek által.
  • Egymással való kapcsolataiknak - elsősorban synapsisoknak - gyarapodása (egy sejt esetében több ezer kapcsolat is lehetséges).
  • Az anyagcsere kedvező irányú változása.
  • Az elektromos vezetőképesség javulása.

Ezen kívül optimalizálja a különböző kémiai anyagok - például: szerotonin, dopamin, noradrenalin, endorfin, melatonin, oxitocin, vazopresszin, ACTH, GABA és így tovább - mennyiségét és egymáshoz viszonyított arányát a központi idegrendszeren belül. Összehangolja a hormontermelő mirigyek, a hipofízis és a hipotalamusz munkáját. Történik mindez anélkül, hogy kívülről bármilyen kémiai anyag kerülne a rendszerbe, felborítva az agy működésének nagyon kényes egyensúlyát. Ez összhangban van az elmúlt évek nagyjelentőségű felfedezésével, mely szerint - a központi idegrendszeri sejtek felnőtt korban is újra képesek szaporodásra és az agyon illetve a gerincvelőn belüli vándorlásra.

A mentális egészséget nem véletlenül hangsúlyozzák. Egyes kutatások a betegségek 95%-a mögött mentális problémákat fedeztek fel. A fény-hang stimuláció a "lelki egészség oldaláról hat". A lelki problémák által blokkolt területeken oldja a blokkokat, az energiaáramlási hibákat megszünteti. Fokozza az agy öngyógyító képességét, erősíti az immunrendszert, a fáradt kimerült személyeknek egyedülálló módon energiát közvetít."