Ma 2022. 6. 27, hétfő, László napja van.
Holnap Levente, Irén napja lesz.

Nappali teszt

Ha reggel magunktól ébredünk és van 5-15 percnyi idő, napunk átgondolására, akkor ébredésünk stressztől mentes. Amennyiben óracsörgés ébreszt, vagy valaki ébreszt, akkor az egy stresszhatás az agynak, mert nem tudja befejezni a feldolgozó, energia töltő munkáját és energia veszteséggel jár.

Délelőtt 9-11 óra között teljesít agyunk 100%-on. Ha nem tudunk teljesíteni, az azt jelzi, hogy az éjszakai alvásunk minősége nem megfelelő, kevés energiát gyűjtöttünk be. Amennyiben ez az állapot tartós, akkor betegséghez vezethet. Ezen az altató nem segít, mert itt minőségi alvásról van szó, ami valójában azt jelenti, hogy az agy rendben elvégzi munkáját. Ezt lehetőleg minél hamarabb helyre kell állítani.

Déli 12-14 óra között időpontban, egy relaxációs szakasz következik. Ez az ebédidő, rövid pihenő és a délutáni teljesítésre való felkészülés ideje. Ebben az időpontban, csak nagyobb energia veszteség árán tudunk teljesíteni.

Délután 15-17 óra között van a délutáni maximális teljesítés ciklusa, de mivel napközben a bal félteke munkája a meghatározó és csökken az energiája, ezért a teljesítménye már csak a 60-80%-ot éri el.

Este 18-19 óra között van a váltás. Az addig kevesebbet dolgozó jobb agyfélteke többlet energiája, szinte felvillanyoz bennünket. A jobb félteke feladataiból következően, ugyanakkor ez inkább a kikapcsolódás, színházak, mozik előadásainak, közös vacsorák elfogyasztásának az ideje. Az alkotó munkát végzők ilyenkor kapnak lendületet, ilyenkor jönnek az új ötletek. Ez nem az esti iskolák időpontja. Csak többlet energia árán tudunk figyelni, koncentrálni.

Összefoglalva, ha görbénk eltér az agy ideális ciklus görbéjétől, akkor azoknál a pontoknál, hogy teljesíteni tudjunk, többlet energia felhasználásra kényszerül. Tartós fennállás esetén betegséghez vezethet, illetve fennáll a nagyobb baleseti lehetőség. A rengeteg autós baleset is ennek a következménye. Már nem tudjuk helyesen kiértékelni a rengeteg információt, és rosszul döntünk.