Ma 2022. 6. 27, hétfő, László napja van.
Holnap Levente, Irén napja lesz.

Relaxálás

A relaxáció egy olyan fizikai állapot, amikor a szervezet működése közben lelassul, csökken az izmok feszültsége, az éber állapotra jellemző béta agyhullámok alfa és théta hullámokra váltanak. Eközben csökken a vérnyomás, a pulzus, javul az agy vérellátása. A jobb és a bal agyfélteke egymást erősítő nagy energiájú és információ tartalmú hullámokat bocsát ki. Fokozódik a koncentráció, nő az IQ és a kreativitás, javul a memória.

Napjaink felgyorsult élettempója, egész egyszerűen "megemészti" bizonyos agyhullámainkat és a két agyfélteke közötti harmónia felborul. A körülöttünk lévő információözön nagy részét káros stresszként éljük meg. A természetes agyhullámok akkor tolódnak el, ha olyan tartós hatások érnek bennünket, amelyek kioltják alaprezgéseinket, és magas bétás állapotot idéznek elő, illetve agyunk már nem képes ezt visszahangolni. Amíg alfa állapotban 20-40 információból tudunk jó döntést hozni, addig magas bétás szinten már csak 3-5 információ áll rendelkezésünkre. Mit jelent ez? Ha egy autós ideges, fáradt, nem veszi észre, az összes rendelkezésére álló információt, hibás döntést hoz, belekezd egy előzésbe, és balesetet okoz. Az agy felborult egyensúlya miatt egyre több az energiahiánnyal, teljesítmény és kreativitás csökkenéssel, tanulási problémákkal, memóriaromlással, mentális problémákkal, pszichoszomatikus betegségekkel küszködők száma. Az állandó stresszben élő ember a termékeny mély alfa állapotot nehezen éri el. Ezek után a feldolgozó théta, és az igen fontos öngyógyító, energiatöltő állapotot már nem is éli át mindig, tehát az agy nem tudja elvégezni az alvás alatti feladatait. Ez az állapot 21-28 nap alatt rögződik. Az így felhalmozódó energia hiány, kezdetben a teljesítményünkre, másokkal való viszonyunkra, munkabírásunkra lesz hatással. Későbbiekben egész szervezetünkre, egészségünkre hat negatívan. Ha már alvászavarokkal küszködünk, állandóan feszültnek érezzük magunkat, esetleg már meg is betegedtünk, akkor magunktól nem tudjuk helyre állítani a hibákat, relaxálni meg végképp nem fogunk tudni. Ekkor nyújt nagy segítséget az agytréning. A CFR Technika használata során hamar észre vesszük a pozitív változásokat. Agyunk a bevitt információkat kezdi feldolgozni. Hatására az éber állapottól eltérő, teljesen más tudatállapotban, elkezdi újraszervezni önmagát, igyekszik visszaállítani a harmóniát. Kezünkben van egy csodálatos technika, amelyet nyugodtan nevezhetünk a 21-dik század meditációs technikájának.

Minden egyéb relaxálási módszernél saját energiát kell felhasználni. A mi esetünkben a relaxáló személy energiához jut, amit saját gyógyítására tud fordítani.

"Az ember, ha agytréningezik, akkor folyamatosan karbantartja agyának minden területét. Elméje visszanyeri fiatalkori rugalmasságát és mindig készen áll az új kihívásokra. A kudarcok nem fognak betegséget okozni, mert gyorsan feldolgozva azokat, kihasználva meg növekedett kreativitásunkat, új kihívásokat keresünk."